STATUTUL EDUCAŢIEI ŞI PRACTICII DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ÎN ARMENIA: PROBLEME ŞI PROVOCĂRI

Artak KHACHATRYAN Yerevan State University, Republic of Armenia

Autori

  • USM ADMIN

Rezumat

Acest articol este axat pe dezvoltarea profesiei de Asistenţă Socială în Armenia, în special, pe dezvoltarea practicii şi educaţiei în acest domeniu. În Armenia, Asistenţa Socială a apărut în lista profesiilor pe parcursul tranziţiei de la societatea socialistă la cea bazată pe relaţiile de piaţă. În această perioadă scurtă ea a devenit un important element al protecţiei sociale. 

Astăzi societatea Armeniei recunoaşte, în linii generale, rolul asistenţilor sociali în procesul de protecţie socială a populaţiei. Sunt multe servicii ce au în componenţa lor asistenţi sociali. Instituţionalizarea asistenţei sociale în Armenia s-a realizat cu succes. Pe parcursul acestei perioade sistemul de educaţie în asistenţa socială a evoluat în două direcţii. În primul rând, a încercat să-şi rezolve propriile probleme, iar în al doilea rând – să participe la dezvoltarea serviciilor sociale prin implementarea componentei de asistenţă socială în ele. 

Astăzi problemele din domeniul asistenţei sociale, ce aşteaptă de a fi rezolvate în Armenia, sunt următoarele: specia-lizarea educaţiei, elaborarea codului etic şi a unui sistem de clasificare a asistenţilor sociali. 

Cuvinte-cheie: asistenţă socială, protecţie socială, instituţionalizare, serviciu social, reabilitare socială, integrarea serviciilor sociale. 

Publicat

2013-12-02

Număr

Secțiune

Статьи