ASPECTE CONCEPTUALE ALE ASIGURĂRII OBLIGATORII DE ASISTENȚĂ MEDICALĂ

Ion GUCEAC Jr. Universitatea de Stat din Moldova

Autori

  • USM ADMIN

Rezumat

Nivelul de ocrotire a sănăţii populației influenţează direct nivelul de dezvoltare a unui stat. Ea asigură satisfacerea nevoilor primare ale omului de a fi sănătos şi a societăţii de a avea o populaţie sănătoasă.
Conform Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, nr.1585 din 27.02.1998, la baza sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală din Republica Moldova este prestabilit principiul solidarității, potrivit căruia plătitorii primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală achită contribuţiile în funcţie de venit şi beneficiază de asistenţă medicală după necesităţi.
Fiecare individ al comunității trebuie să perceapă că asigurarea obligatorie este un bun instrument financiar care are menirea să acopere cheltuielile sistemului de sănătate, pentru tratarea stărilor condiţionate de survenirea evenimentelor asigurate și că, pe potriva contribuției noastre, vom avea calitatea și volumul de servicii medicale necesare.
Cuvinte-cheie: sistemul asiguărilor obligatorii de asistenţă medicală, asigurare obligatorie de asistenţă medicală, asigurare medicală, asigurare facultativă, sistem de sănătate, contribuabil, asigurat, asigurător, etc.

Publicat

2019-08-03

Număr

Secțiune

Статьи