SINOPSĂ PRIVIND COMISIILE LOCALE ÎMPUTERNICITE SĂ EXAMINEZE FAPTELE ILICITE CU UN GRAD DE PERICOL SOCIAL REDUS – studiu de caz

Oleg PÂNTEA, Universitatea de Stat din Moldova

Autori

  • USM ADMIN

Rezumat

Lucrarea cuprinde analiza funcțională a activității comisiilor administrative din cadrul autorităților publice locale, care au competența constatării și examinării faptelor antisociale, ilicite, care prezintă un grad de pericol social redus. În conținutul materialului s-a relevat legislația cu privire la subiectul cercetării, aspectele de praxiologie, impactul comisiilor administrative locale în asigurarea ordinei și disciplinei sociale, ordinii de drept.

De asemenea, au fost examinate problemele de competență care apar în activitatea comisiilor administrative lo- cale, în raport cu împuternicirile atribuite altor autorități competente să soluționeze cauze contravenționale, fiind în același timp analizată utilitatea praxiologică și rolul comisiilor administrative locale în procesul de constatare, exa- minare și soluționare a cauzelor contravenționale.

Cuvinte-cheie: comisie administrativă, administrație publică locală, contravenție, constatare, examinare, soluționare, prevenire.

DOI: http://doi.org/10.59295/sum8(168)2023_07

Descărcări

Publicat

2023-12-12

Număr

Secțiune

Статьи