ABORDĂRI PRIVIND CONTABILITATEA COSTURILOR DE PRODUCŢIE ȘI CALCULAȚIA COSTULUI PRODUSULUI TURISTIC

Galina LUȘMANSCHI, Oxana COSTEȚCHI-JUȘCA Universitatea de Stat din Moldova

Autori

  • USM ADMIN

Rezumat

În acest articol sunt analizate particularitățile contabilității costurilor de producție și ale calculației costului produsului turistic în industria turismului. În același timp, sunt evidențiate principiile care stau la baza organizării contabilității costurilor de producție şi a calculaţiei costului produselor turistice. În acest context au fost evidențiate anumite probleme în organizarea contabilității costurilor de producție și au fost înaintate unele recomandări care vor spori operativitatea informaţiei contabile, vor intensifica controlul formării costurilor de producţie şi vor contribui la evidenţierea mai amplă a rezervelor de reducere a costului produselor turistice. Cuvinte-cheie: costuri de producţie, costuri directe, costuri indirecte, produs turistic, pachet de servicii de călătorie, articol de calculație, calculaţia costului produselor și al serviciilor, metoda costurilor parţiale „direct-costing”.

Publicat

2019-11-15

Număr

Secțiune

Articole