IMPACTUL RAŢIILOR ALIMENTARE ÎN PROCESUL DE MULTIPLICARE ŞI DEZVOLTARE A UNOR REPREZENTANŢI AI BACTERIOCENOZEI INTESTINALE

Tudor STRUTINSCHI, Maria TIMOŞCO, Aliona VELCIU, Victoria BOGDAN, Valentina STROCOV, Lilia POLEACOVA Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al AŞM

Autori

  • USM ADMIN Studia Universitas Moldaviae

Rezumat

În condiţii in vitro au fost experimentate 6 variante de raţii alimentare nou-elaborate cu destinaţie specială. A fost studiată acţiunea lor asupra procesului de multiplicare şi dezvoltare a 4 specii de bacterii intestinale (Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Escherichia coli şi Enterococcus faecium) în monocultură şi asociaţie. În primul caz s-a obţinut un impact pozitiv la variantele: 3 cu escherichii, 5 cu bifidobacterii şi lactobacili şi 6 cu enterococi, iar în al doilea – la varianta 5. Aceasta a contribuit la stimularea procesului de multiplicare şi dezvoltare a bifidobacteriilor, lactobacililor şi enterococilor, dar la inhibarea acestuia la escherichii – reprezentante ale microflorei intestinale condiţionat patogene. Cuvinte-cheie: raţie alimentară, bacteriocenoză intestinală, destinaţie specială, proces de multiplicare şi dezvoltare, specie de bacterii.

Biografie autor

USM ADMIN, Studia Universitas Moldaviae

Web programator

Publicat

2016-01-01

Număr

Secțiune

Articole