ECOLOGICAL CHEMISTRY THROUGH POPULAR SCIENTIFIC ARTICLES

Ketevan KUPATADZE Ilia State University (Tbilisi, Georgia)

Autori

  • USM ADMIN Studia Universitas Moldaviae

Rezumat

CHIMIA ECOLOGICĂ ÎN ARTICOLELE ȘTIINȚIFICO-POPULARE 

Popularizarea Chimiei ecologice este scopul articolelor științifico-populare, care sunt publicate în reviste online pentru profesori. Prin intermediul articolelor de acest tip, Chimia ecologică este legată de literatură și istorie. Datorită respectivelor publicaţii, acest modul este ușor de înțeles și el devine distractiv. Toate articolele conțin informații foarte utile și interesante referitoare la Chimia ecologică. Trebuie de subliniat importanţa titlurilor acestor articole, deoarece ele ar trebui nu doar să redea succint înțelesul articolului, dar şi să atragă cititorul. 

Un interes deosebit trezesc documentele istorice, în cazul în care problemele chimiei sunt legate de istorie. Perioada alchimiei este mai populară, de aceea şi sunt descrise în articole poveștile alchimice. 

Rezultatul experimentului pedagogic denotă că o astfel de metodă de predare a Chimiei ecologice utilizând articole științifico-populare influențează pozitiv motivația elevilor și schimbă atitudinea lor față de poluarea mediului. 

Cuvinte-cheie: articole științifico-populare, principii didactice, legături interdisciplinare, popularizarea Chimiei ecologice. 

Biografie autor

USM ADMIN, Studia Universitas Moldaviae

Web programator

Publicat

2017-05-01

Număr

Secțiune

Articole