ENRICHING THE QUALITY AND QUANTITY OF STIMULATION AND SUPPORT AVAILBLE TO A CHILD IN THE HOME ENVIROMENT THROUGHT THE USE OF STANDARDIZED TOOLS IN EARLY INTERVENTION

Sergiu TOMA, Ivan PUIU * Center for Early Intervention „Voinicel” * The State Medical and Pharmaceutical University „N.Testemitanu”, * Center of Early Intervention „Voinicel”

Autori

  • USM ADMIN

Rezumat

ÎMBUNĂTĂŢIREA CALITĂŢII ŞI CANTITĂŢII ÎN SUPORTUL DE STIMULARE, DISPONIBIL COPILULUI ÎN MEDIUL „HOME” PRIN TEHNOLOGIILE TIPIZATE ÎN INTERVENŢII PRECOCE În articol este descrisă utilizarea Testului (HOME) în intervenţie timpurie într-un proiect de cercetare din Republica Moldova. Scopul urmărit în acest demers ştiinţific este de a descrie structura instrumentului, de a prezenta modul în care acesta a fost utilizat cu succes într-un studiu privind copiii cu întârziere de dezvoltare sau risc, de a măsura eficienţa practicilor de intervenţie timpurie. Deşi cele mai multe intervenţii nu sunt efectuate în principal pe baza rezultatelor HOME, instrumentul a fost folosit cu scopul de a evalua eficienţa programului de intervenţie. HOME a fost utilizat pe scară largă în cercetare pentru a descoperi relaţiile dintre mai multe aspecte ale mediului de origine şi rezultatele privind dezvoltarea copiilor. Cuvinte-cheie: HOME, observare, vizite la domiciliu, evaluarea abilităţilor parentale.

Publicat

2016-11-14

Număr

Secțiune

Статьи