ARMONIZAREA RELAȚIILOR DE CUPLU PRIN POZITIVAREA PERCEPȚIILOR PARTENERILOR CONJUGALI ȘI A RELAȚIEI

Cristina DOLINSCHI, Carolina PLATON Universitatea de Stat din Moldova

Autori

  • USM_ADMIN

Rezumat

În condițiile sociale actuale cuplul conjugal devine extrem de vulnerabil și deseori evoluția acestuia este per- turbată. În vederea asigurării unei funcționalități optime a diadei conjugale se impune necesitatea identificării unor strategii intervenționale și elaborarea programelor menite să ajute cuplurile în depășirea obstacolelor cu care se confruntă în interacțiunile cotidiene, deplasând accentul spre conștientizarea și focalizarea pe aspectele pozitive ale diadei conjugale.

În articolul de față sunt prezentate modalitățile de intervenție psihologică pentru armonizarea relațiilor de cuplu, bazate pe pozitivarea percepțiilor partenerilor conjugali și a relației. De asemenea, este prezentată și o mostră a unei ședințe din cadrul programului propus. Rezultatele demersului formativ realizat denotă impactul pozitiv al strategii- lor aplicate pentru îmbunătățirea interacțiunilor diadice, confirmându-se astfel eficacitatea programului de intervenție psihologică utilizat.

Cuvinte-cheie: intervenție psihologică, relații de cuplu, pozitivare, percepția de sine, percepția partenerului, satisfacție conjugală, iluzii pozitive.

 

DOI: https://doi.org/10.59295/sum5(165)2023_41

Publicat

2023-06-23

Număr

Secțiune

Статьи