IDENTIFICAREA PROBLEMELOR ÎN ACTIVITATEA ÎNTREPRINDERILOR ALIMENTAŢIEI PUBLICE DIN REPUBLICA MOLDOVA
Nicolae LUCA Universitatea Tehnică a Moldovei
Rezumat
În alimentaţia publică din Republica Moldova întreprinderile mici şi mijlocii deţin o pondere de 99,4% din totalul de întreprinderi din acest sector şi au un rol deosebit în viaţa economică şi socială a ţării, situându-se pe poziţii importante în sectorul serviciilor. Însă, pe parcursul ultimilor ani ele generează pierderi. Pornind de la aceste premise, cunoaşterea domeniului alimentaţiei publice, interpretarea fenomenelor care stau la baza activităţilor din acest sector şi distingerea proceselor manageriale specifice conturează probleme deosebit de complexe, pentru a căror soluţionare sunt necesare cunoştinţe şi analize ştiinţifice de amploare. Cuvinte-cheie: întreprinderi mici şi mijlocii, alimentaţie publică, eficienţă economică, hoteluri şi restaurante, analiza Diamant, eficientizare, competitivitate, resurse financiare.