VARIAŢIA CONŢINUTULUI DE ULEI ÎN SEMINŢELE DIFERITELOR SOIURI DE SOIA SUB INFLUENŢA COMPUSULUI DE NATURĂ HUMICĂ (LG)

Elena SAVCA, Ana BÎRSAN, Maria FRUNZĂ, Ludmila ROMANIUC Universitatea de Stat din Moldova

Autori

  • USM ADMIN Studia Universitas Moldaviae

Rezumat

A fost studiată acţiunea substanţelor humice (LG) asupra conţinutului de ulei în seminţele de soia. S-a constatat că tratarea seminţelor înainte de semănat cu LG în concentraţie de 0,5% sporeşte conţinutul uleiului cu 1,88-15,21% în comparaţie cu martorul, cu excepţia soiului Colina. Concentraţia LG de 1% diminuează conţinutul uleiului în seminţele soiurilor studiate. Cuvinte-cheie: compuşi humici, soia, uleiuri, apă, productivitate

Biografie autor

USM ADMIN, Studia Universitas Moldaviae

Web programator

Publicat

2014-05-01

Număr

Secțiune

Articole