MASS-SPECTROMETRIC ANALYSIS OF THE WHEAT GLUTEN PROTEINS

Vitalie SAMOIL Institute of Microbiology and Biotechnology, Academy of Sciences of Moldova

Authors

  • USM ADMIN Studia Universitas Moldaviae

Abstract

Proteinele glutenului din bobul de grâu sunt responsabile pentru proprietăţile viscoelastice ale aluatului şi condiţionează metoda de producere a pâinii, a pastelor făinoase şi a biscuiţilor. Paternul electroforetic al acestor proteine este foarte complex şi conţine un număr mare de spoturi. Fiecare dintre acestea poate fi compus din mai multe fracţii proteice cu proprietăţi fizico-chimice asemănătoare. În prezenta lucrare se demonstrează posibilitatea caracterizării detaliate a proteinelor din gluten separate prin metoda electroforezei bidimensionale, tratate cu tripsină şi/sau chimotripsină şi urmată de MALDI masspectrometirie (MS).

Author Biography

USM ADMIN, Studia Universitas Moldaviae

Web programator

Downloads

Published

2008-12-01

Issue

Section

Articles