ИЗМЕНЕНИЕ СОДЕРЖАНИЯ ПЕКТИНОВЫХ ВЕЩЕСТВ В ПЛОДАХ ЯБЛОНИ ПОД ВЛИЯНИЕМ ПЛЕНКООБРАЗУЮЩЕГО СОСТАВА «PELECOL» ПРИ ДЛИТЕЛЬНОМ ХРАНЕНИИ
Валентина СВЕТЛИЧЕНКО Институт генетики, физиологии и защиты растений АН Молдовы
Rezumat
SCHIMBAREA CONŢINUTULUI DE SUBSTANŢE PECTICE ÎN FRUCTELE DE MĂR SUB INFLUENŢA SUBSTANŢEI PELICULOGENE „PELECOL” ÎN PERIOADA DE PĂSTRARE ÎNDELUNGATĂ
A fost studiată dinamica substanţelor pectice în fructele de măr de soiurile Idared, Goldenspur şi Mantuaner, păstrate în atmosfera modificată. S-a constatat că compoziţia peliculogenă „Pelecol” a încetinit gradul de biodegradare a substanţelor pectice în fructele soiurilor de măr experimentate. S-a depistat că tempoul de hidroliză a protopectinei în pectină e caracteristic soiului şi a servit ca indice al rezistenţei acestuia la păstrare. Cuvinte-cheie: fructe, Pelecol, păstrare, pectină, atmosferă modificată.
Descărcări
Publicat
2015-12-01
Număr
Secțiune
Articole