OBEZITATEA CA FACTOR DE RISC MAJOR ÎN CAZURILE DE COVID-19

Luminița SUVEICA1, Vlad ROȘCA1, Aurelia CRIVOI2, Iurie BACALOV2, Elena CHIRIŢA2, Lidia COJOCARI3, Ana BÎRSAN2, Adriana DRUȚA2 , Ana ILIEŞ2, Iulian PARA2, Ilona POZDNEACOVA2 1Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” 2Universitatea de Stat din Moldova 3Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

Авторы

  • USM_ADMIN

Аннотация

Obezitatea este o afecţiune complexă, multifactorială, caracterizată prin creşterea greutăţii corporale pe seama ţesutului adipos. În ultimele decade a devenit una dintre cele mai frecvente boli de nutriţie din lume, având amploarea unei pandemii, conform raportului OMS, fiind considerată boala secolului. Zeci de milioane de oameni au fost infectați cu noul coronavirus ȋn ȋntreaga lume, iar o mare parte dintre aceștia au suferit de o simptomatologie gravă care, de multe ori, a condus la deces. Omenirea se află ȋn una dintre cele mai dificile perioade ale acestei generații. 

Cuvinte-cheie: obezitatea, nutriție, diabet, tensiune arterială. 

Опубликован

2020-12-01

Выпуск

Раздел

Статьи