STRATEGII SPECIFICE ÎNVĂȚĂRII ȘI EDUCAȚIEI NONFORMALE A ADULȚILOR

Maia ȘEVCIUC, Viorica REABOI-PETRACHI, Universitatea de Stat din Moldova

Autori

  • USM ADMIN

Rezumat

În acest articol sunt elucidate influențele educației nonformale din perspectiva strategiilor specifice învățării și educației. Învățarea și educația nonformală a adulților este considerată un proces continuu de oportunităţi flexibile de învăţare, esenţial pentru a sprijini competitivitatea în contextul unei economii globale a cunoaşterii bazată pe tehnologie.

Educaţia nonformală este alternativa învăţământului public, înregistrând o evoluţie durabilă, începând cu primele cercuri, academii populare şi finalizând cu programe instituţionale finanţate de Uniunea Europeană. Caracteristicile de bază ale învăţării adulţilor completează paleta cu indicații concrete pentru desfășurarea eficiență și activă a proce- sului în context nonformal. În același context strategiile de educaţie nonformală contribuie la dezvoltarea abilităților adulților în a-şi organiza activ propriul proces de învăţare.

Cuvinte-cheie: metode didactice, tehnici didactice, strategii didactice, tehnologii didactice, învăţare, educaţie nonformală, educaţia adulţilor.

DOI: https://doi.org/10.59295/sum9(169)2024_16

Publicat

2024-01-13

Număr

Secțiune

Статьи