PARTICULARITĂŢILE SPECTRULUI AMINOACIZILOR LIBERI DIN SERUL ŞOBOLANILOR CU TIPUL HIPERSTENIC ÎNTREŢINUŢI CU DIFERITE RAŢII

Tudor STRUTINSCHI, Svetlana GARAEVA, Galina POSTOLATI, Mariana CIOCHINĂ, Lilia POLEACOVA, Valentina STROCOV Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie

Autori

  • USM ADMIN Studia Universitas Moldaviae

Rezumat

Identificarea structurii optime a rațiilor și evaluarea biologică a acestora este un element important în sistemul de alimentaţie în raport cu tipul de constituție. În lucrare sunt prezentate rezultatele influenței raţiilor cu diferite structuri calorice pentru tipul hiperstenic asupra formării potențialului antioxidant al organismului și metabolismului intermediar al aminoacizilor. 

Cuvinte-cheie: structura raţiei, aminoacizi liberi, tip hiperstenic, organism, metabolism 

Biografie autor

USM ADMIN, Studia Universitas Moldaviae

Web programator

Publicat

2019-05-01

Număr

Secțiune

Articole