CINNAMON: POTENTIAL ROLE IN THE REDUCTION OF OVERWEIGHT, BLOOD GLUCOSE AND HYPERLIPIDEMIA AMONG TYPE 2 DIABETIC PATIENTS THROUGH NEUROHORMONAL REGULATION FROM HYPOTHALAMUS
Aurelia CRIVOI, Saleh YAACOUBI Universitatea de Stat din Moldova
Rezumat
ROLUL POTENŢIAL AL SCORŢIŞOAREI ÎN REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE, GLICEMIEI ŞI HIPERLIPIDEMIEI PRINTRE PACIENŢII CU DIABET ZAHARAT TIP 2, PRIN REGLAREA NEUROHORMONALĂ DE CĂTRE HIPOTALAMUS
Scopul acestui studiu este de a sistematiza domeniile modificării neurofiziologice care este asociată cu regularea obezităţii şi aportul alimentar printre diabeticii tip 2. Planta „scorţişoara” a fost studiată pentru a înţelege influenţa acesteia asupra capacităţii celulelor β pancreatice de a secreta insulină, precum şi pentru a înţelege efectele ei asupra leptinei (care este secretată din ţesutul adipos) şi asupra neuropeptidei Y (un aport crescut de alimente), care participă în mecanismul obezităţii. Cuvinte-cheie: scorţişoară, leptină, neuropeptida Y, obezitate, reglare neurală.